Weet je nog die keer, papa?

Weet je nog die keer, papa?

11.06.23 | Schenk een ervaring voor Vaderdag

Schenk je vader - of die van je kinderen - dit jaar een gezamenlijke ervaring voor Vaderdag. Is hij het stille type en wil je eigenlijk wel ontdekken wie die pa van jou écht is? Trek erop uit in een camper van Goboony: geen betere manier om te achterhalen wat er onder de motorkap van iemands ziel afspeelt, dan een gesprek on the road.

De magie van een gesprek in de auto

De wereld aan je voeten en toch ietwat geïsoleerd, dát zou de ideale situatie zijn om diepe gesprekken te voeren. In de auto zeggen we dingen tegen elkaar die we anders nooit face-to-face zouden zeggen, omdat er een zekere afstand lijkt te zijn. "Dat is niet zo goed voor road rage, maar voor een ouder-kind gespreksdynamiek is het geweldig", aldus Dr. Fred Peipman, Amerikaanse opvoedkundige psycholoog en auteur van 'Parenting Across the Gap: Raising Teens in the 21st Century'. Autoritten verlichten ook het machtsevenwicht tussen ouders en kinderen - door oogcontact te vermijden en een gedeeld gevoel van doel te bieden. "Weinig situaties benadrukken de machtsdynamiek meer dan tegenover iemand anders staan. Als het kind naast of achter de ouder zit, is het wat makkelijker om vrijuit te praten," zegt Peipman. Daar komt nog bij dat je samen in beweging bent, wat kan leiden tot het psychologische of emotionele concept van samen naar iets toe bewegen.

Grillmaster

Is hij de beste visser, kan hij barbecueën als geen ander of kent hij het sterrenstelsel als zijn broekzak? Een gezamenlijke roadtrip is het ideale moment om die vaardigheden te leren van je bloedeigen leermeester. Bovendien is tijd doorbrengen in de natuur goed voor zowel de emotionele- als lichamelijke gezondheid van jezelf én je kind. Onderzoek toont aan dat blootstelling aan de natuur de bloeddruk, hartslag, spierspanning en de productie van stresshormonen vermindert. Dat helpt ook de frustraties te onderdrukken wanneer je vis niet meteen bijt - of bakt.

Samen een camper uitkiezen

Het plezier van een trip met Goboony begint al bij het uitkiezen van de camper. Wordt het een vintage VW-busje, een Outlander met daktent of gaan jullie eerder voor een luxueuze alkoofcamper? Het plannen van de reis zorgt volgens menig onderzoek voor een aanzienlijke geluksboost, omdat we alvast fantaseren over de leuke dingen die ons te wachten staan. Als je die camper samen uitkiest, weet je bovendien zeker dat die voor zowel vader als zoon/dochter naar wens is.

 

Over Boust Agency

Boust is a public relations and content agency to help brands tell their story, connect with their target audience and create more relevancy.
In short, we are here to boust your brand.

Boust Agency
Moerstraat 116
9230 Wetteren